dilluns, 31 de març del 2014

MONTSANT : DEL PANTÀ DE MARGALEF A LA CIMA DE LA COGULLA (27/03/14)

Quan anem arribant ja comencen les emocions del Montsant. Per tots costats camps de vinyes i oliveres que ens acompanyen. 
Deixem el cotxe a l'aparcament del pantà de Margalef. Hi ha tot una serie de cotxes, furgonetes i tendes que donen aixopluc a la gran quantitat d'escaladors que han triat aquest indret del Montsant per practicar aquesta modalitat esportiva. Ara s'ha posat molt de moda.
Comencem a caminar des de l'aparcament, puja força, és un recorregut interessant i molt variat , es passa per un dels barrancs més salvatjes i tupits de vegetació . Pel camí trobarem una meravella, un teix monumental , davant de la cova del mateix nom. Continuarem ascendint fins a trobar la cima de la Cogulla (1.063m.) A la tornada es canvia totalment d'ambient i es passa per la Rovellosa, divisoria que separa els barrancs de la Taverna i la Coma Closa. El desnivell de la baixada és molt fort, has de vigilar de no relliscar. Acabem contents i satisfets d'aquesta sortida per un dels extrems del Montsant.
El desnivell és de 850 m. 


Comença el desnivell important des de l'Embassament de Margalef.


Explorant la Cova del Teix.


Dalt de la Cogulla. Punt culminant del Montsant del sector de Margalef.


Baixant pel camí de la Rovellosa, cap a el barranc de la Coma Closa.



Arribada a la presa de l'Embassament  de Margalef .

1 comentari: