dimarts, 18 de febrer del 2014

De Collbató a Sant Jeroni

Sortim des de l'aparcament de l'ermita de la Salud per un camí en pujada que talla un bon tram de carretera per fer drecera ens dirigim cap a les coves del Salnitre. Pugem per les escales que van a les coves i després de pujar alguns esglaons ens desviem cap a l'esquerra per un camí en direcció est amb marques de color groc que durant un tram volteja la falda de la muntanya en lleugera baixada.

Al cap d'una estona arribem a un trencall que puja de la nostra esquerra i que porta les marques del GR. Seguim recte encara seguint les marques grogues i ara també les de GR. Al cap de molt poc el camí començarà a pujar fins arribar a un trencall que seguim a l'esquerra i ens portara a ll'ermita de 
Sant Joan .Arribats al Pla de les Taràntules, on hi ha l’estació del funicular i una exposició permanent sobre el parc natural, prenem com a referència la senyalització en direcció a Sant Jeroni. Seguim el camí Nou de Sant Jeroni, empedrat i en bon estat. Passem sota la roca de la Gorra Frígia; deixem a la dreta la Panxa del Bisbe, el Pla dels Ocells i, més endavant, el Cap de Mort. Arribem a l’ermita de Sant Jeroni, des d’on podem pujar les escales al cim més alt del Montserrat, amb el seu famós mirador.  Per tornar al punt de partida, baixarem pel camí Vell fins al Pla del ocells,passem per l'ermita de Santa Anna, mes endavant trobarem el pas dels francesos fins arribar al Monestir. Continuarem en direcció a la Cova , anem baixant fins arribar altre vegada a l'ermita de la Salud de Collbató.         

Montserrat muntanya sempre espectacular i de bellesa única, mai ens deixarà indiferents.       

                  

Tipus de rutaGran Ruta
Grau de dificultatMitjà

Desnivell+1100
Temps/Durada6 hores 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada